in ,

Hoe werkt het spel My First La Cucaracha

Nieuw van Ravensburger is het vrolijke bordspel ‘My First La Cucaracha’ voor kinderen vanaf drie jaar. En… ook hier draait alles, net als bij alle andere spellen binnen de La Cucaracha-serie, om een bewegende kakkerlak. In dit geval is het moeder-kakkerlak die nogal druk is met haar baby’s. Help jij mama haar kakkerlak-baby’s eten te geven? De speler die alle voerballetjes als eerste kwijt is, wint het spel.

De HEXBUG® nano V2®: een razendsnelle kakkerlak

Als je My First La Cucaracha speelt, gebeurt er altijd wat. Allereerst is het leuk om het spel (samen met een volwassene) in elkaar te zetten en de HEXBUG® nano® even uit te proberen. Het is net een echte kakkerlak die razendsnel alle kanten op loopt. Zodra je haar in het speelveld zet, flitst ze door de voorraadkamer om zo veel mogelijk eten door de gaten en kieren van de plankenvloer van het speelveld te schuiven. Wie raakt als eerste al zijn voerballetjes kwijt? Dat is de opdracht tijdens dit hilarische spel!

Laat mama-kakkerlak jouw eten verdwijnen?

Maar hoe werkt het? Allereerst pakken alle spelers een voorraadkist en hun vier voerballetjes in dezelfde kleur. Vervolgens leggen alle spelers één voerballetje op het startveld. Nu kan het spel beginnen! De jongste speler zet mama-kakkerlak aan en zet haar in de richting van de pijl op het startveld. Nu flitst ze door de voorraadkamer op zoek naar eten voor haar baby’s. Laat ze jouw balletje door één van de gaten in de vloer verdwijnen? Leg dan gelijk weer een nieuw balletje op één van de startvelden. Zodra het laatste balletje van een speler in een gat valt, is het spel afgelopen en heeft deze speler gewonnen.

Variant voor geoefende spelers

Het spel kent ook een variant voor de meer geoefende spelers. In dit geval krijgen alle spelers een plaatje met daarop afbeeldingen van groenten in verschillende kleuren. Wie aan de beurt is, zoekt de balletjes uit die hij voor zijn plaatje nodig heeft en legt ze op de startvelden. Daarna loopt mama-kakkerlak precies één ronde omdat je bij deze variant een hekje in het speelveld plaatst. De balletjes die in de gaten zijn gevallen, leg je op je plaatje met afbeeldingen. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Het spel gaat net zo lang door totdat iemand alle balletjes voor zijn plaatje heeft verzameld.

Prijs en verkrijgbaarheid

My First La Cucaracha, voor 2 – 4 spelers, is geschikt voor kinderen vanaf circa 3 jaar. Het spel is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een adviesprijs van circa € 35,99. En… het spel is nog educatief ook. Spelenderwijs leren peuters en kleuters omgaan met kleuren, afbeeldingen en hun reactievermogen.

 

Written by mslaros

euromast

Van wie is dit cadeau?!

afscheidscadeau collega

Afscheidscadeau collega; geef een herinnering mee!