in

Afscheidscadeau voor de klas

Afscheidscadeau voor de klas

In groep 8 gaat iedereen van school, maar soms nemen kinderen eerder afscheid uit de klas. Omdat ze gaat verhuizen of omdat ze om een andere reden naar een andere school gaan. Het is belangrijk om goed afscheid te nemen, en wij vinden dat een afscheidscadeau voor de klas hier zeker onderdeel van is!

Trakteren voor jouw afscheid

 • Cupcakes met een boodschap: Bak een batch heerlijke cupcakes en versier ze met kleurrijke glazuur en sprinkles. Schrijf op elke cupcake een persoonlijke boodschap voor je klasgenoten, zoals “Bedankt voor de geweldige herinneringen!” of “Blijf altijd in contact!” Deze cupcakes zijn niet alleen lekker, maar zullen je klasgenoten ook laten weten hoeveel ze voor je betekenen.
 • DIY-ijsjesbar: Creëer een doe-het-zelf-ijsjesbar in de klas, compleet met verschillende smaken ijs, toppings en sauzen. Laat je klasgenoten hun eigen ijscreaties maken en geniet samen van een zoete traktatie. Dit zal een leuke en interactieve manier zijn om te vieren en herinneringen te delen voordat je vertrekt. Tip; vraag wel even aan de juf of meester of dit mag!
 • Mini Tony chocolonely; zodat ze zich niet alleen voelen zonder jou!

Een cadeau voor in de klas

 • Wat dacht je van een grote pot met snoep, gevuld met toffees! En daarna bij een kaartje; “voor een toffe klas” of “bedankt voor een toffe tijd!”. Vul je de pot liever met ander snoep? Dat kan natuurlijk ook!
 • Of een pot met noten; omdat je hebt genoten! Kijk hier voor de DIY genoten!
 • Koop een mooi boek dat in de klas voorgelezen kan worden en schrijf een persoonlijk voorin het boek.
 • Maak voor de klas een boekje over jezelf, met wat foto’s en tekeningen. Leuk voor in de klas!

Een cadeautje voor jouw klasgenoten

 • Geef de klasgenoten vriendschapsarmbanden die symbool staan voor de banden die ze met hun vrienden op de oude school hebben opgebouwd. Dit cadeau herinnert hen eraan dat vriendschap geen grenzen kent en dat ze altijd in contact kunnen blijven met hun vrienden, ongeacht de afstand.
 • Geef iedereen een leuke foto! Alleen van jouw kind of misschien een leuke groepsfoto. Als je een goedkoop fotolijstje zou kunnen vinden, dan is dat leuk natuurlijk. Anders kunnen jullie de foto ook op karton plakken en deze versieren als fotolijstje.
 • Ook leuk; een fotosleutelhanger maken met een foto van jouw zoon of dochter die van school af gaat.
 • Sowieso zijn sleutelhangers altijd leuk en je kunt het ook persoonlijk maken door er een kaartje aan te hangen met een persoonlijk bericht. Dit is onze favoriet als afscheidscadeau kind naar andere school.
 • Koop (goedkope) linnen tassen en laat je kind hier met textielstiften een leuke tekst of tekening op maken. Persoonlijk en een tas komt altijd van pas.

Voor je vrienden

En dan heb je nog de vrienden die je natuurlijk echt gaat missen. Daar wil je iets bijzonders aan geven!

 • Een fotoboekje met foto’s van jullie, versiert met tekeningen en misschien zelfs wel een klein verhaaltje! Je kunt voor een digitaal geprint fotoalbum gaan of een klein fotoalbum kiezen en de foto’s printen of afdrukken!
 • Een fotomok met een foto van hen samen! Geef zowel je kind als het vriendje of vriendinnetje de beker als cadeau. Op die manier blijven ze altijd verbonden en zullen ze elkaar telkens herinneren wanneer de beker gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens bij YourSurprise .

Onthoud dat het niet zozeer gaat om de grootte van de traktatie of wat het kost, maar om de gedachte erachter en de warme gevoelens die je wilt overbrengen. Het gaat erom dat je je klasgenoten laat weten dat je hun vriendschap waardeert en dat je hen zult missen. Voeg een persoonlijk briefje toe aan elke traktatie om je gevoelens te delen en contactgegevens uit te wisselen, zodat jullie in contact kunnen blijven.

P.S. Kijk ook eens bij afscheidscadeau kinderdagverblijf en afscheidscadeau juf voor wat extra inspiratie en breng een bezoek aan onze Pinterest-pagina voor extra tips.

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

verrassing cadeau

Cadeau Confession: ik wist al wat mijn verrassing was!

Een groot feest voor de eerste verjaardag of niet?

Een groot feest voor de eerste verjaardag of niet?