in

Let op; zo beledig je iemand met jouw cadeau!

cadeau beledigd

Cadeaus geven, het lijkt zo makkelijk! Maar wist je dat je iemand ook echt kan beledigen met het cadeau dat je geeft? Let vooral in het buitenland op dat je geen ‘knullige’ cadeaus geeft, dat zou zo zonde zijn. Cadeaus in andere landen kunnen echt anders zijn, zoals in China. Hierbij wat tips voor cadeaus geven in China.

Cadeaus in andere landen

Elk cultuur heeft zijn eigen gewoontes. Bij ons kan je van alles cadaeu geven aan een jarige of getrouwd stel. Maar het zit het eigenlijk met  cadeaus in andere landen. Zullen hun ook blij zijn met de nieuwste gadgets? Lees snel veder voor het juiste antwoord.

Cadeaus geven in China

In Nederland geven wij zakenrelaties niet zo snel cadeaus, in China is dat wel anders! Je geeft het cadeau vaak al tijdens de eerste ontmoeting. Geef geen schaar, mes of briefopener kado, dit betekent dat je de relatie, vriendschap wilt verbreken Een klok brengt ongeluk, dus dat is ook geen aanrader om cadeau te geven.
Het beste kado is het geven van een pen, omdat de Chinese taal bestaat voor een deel uit beeldmerken, die niet je niet kunt typen. Daarom wordt er nog veel geschreven. Een mooie pen van goede kwaliteit uit het westen beschouwt men als een waardevol instrument.

Weiger het cadeau

Ook goed te weten; het is gebruikelijk dat een cadeau in eerste instantie wordt geweigerd. Niet zoals dat wij hier zeggen ‘dat had je niet hoeven doen!’ en dit natuurlijk helemaal niet menen. Ook in China niet, want het is de bedoeling dat de gever blijft aandringen tot het cadeau wordt geaccepteerd. Goed om te weten!

cadeau pensioen

Afscheid collega pensioen

cadeau zwangerschapsverlof

Cadeau zwangerschapsverlof collega; wat geef jij?