in

Examencadeaus: vind het perfecte geschenk voor een geslaagde

Examencadeaus

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je al examen hebt gedaan; het blijft spannend om examen te doen! Daarom is het extra leuk om iemand succes te wensen én om iemand te feliciteren als iemand geslaagd is.

Het ideale examen cadeau vinden

Wat kun je geven als iemand geslaagd is voor de middelbare school? Er zijn veel verschillende mogelijkheden en het ligt ook een beetje aan de relatie met iemand en jouw budget. Als een van jouw kinderen examen doet; dan zoek je een ander cadeau als dat je neefje examen heeft gedaan.

Blijvende cadeaus voor het eindexamen

Bij een examen hoort een blijvend cadeau, zeker als het jouw zoon of dochter is die geslaagd is!

 • Voor jouw dochter is een mooi sieraard een heel persoonlijk en blijvend cadeau. Misschien kun je het laten graveren met de datum of het jaar waarin zij examen heeft gedaan.
 • Overweeg iets persoonlijks, zoals een gegraveerd sieraad, een gepersonaliseerde mok, of een fotocollage met herinneringen aan de schooltijd.
 • Ook heel persoonlijk; een boek dat aansluit bij zijn of haar interesses. Voeg een tekst toe aan het begin van het boek; waardoor hij of zij altijd zal weten wanneer men het heeft gekregen. Een mooie herinnering aan de prestatie.

Praktische cadeaus

Als je examen hebt gedaan, dan volgt er een nieuwe periode in je leven. Dat kan een nieuwe studie zijn of misschien een nieuwe baan.

 • Een praktisch cadeau is bijvoorbeeld een nieuwe laptoptas of misschien zelfs een nieuwe laptop.
 • Voor het nieuwe leven als werkende, overweeg een koffiemachine of een set kantoorbenodigdheden.

Unieke ervaringen als geschenk

Wat geef je iemand die geslaagd is voor een studie? Een uitje of een weekendje weg kan een leuke manier zijn om de prestatie te vieren en herinneringen te creëren.

 • een dagje uit naar een pretpark
 • een wellness-sessie
 • een concertkaartje

Veel gestelde vragen over Examencadeaus

 • Wanneer koop je het cadeau?
  Eigenlijk zou je moeten wachten op de uitslag, maar ergens weet je vaak wel of iemand geslaagd is of niet. Bedenk zelf of je het cadeau van te voren wilt kopen of dat je echt wacht tot de uitslag van het examen er is.
 • Wanneer geef je het cadeau?
  Dat ligt er een beetje aan. Sommige mensen houden een klein feestje op de dag dat ze de uitslag horen. Maar goed, grote kans dat jij het cadeau nog niet hebt.
  Er komt ook een officiële diploma uitreiking; op die dag kun je het ook cadeau geven. Weet je het niet zeker? Overleg gewoon met de ouders en/ of de geslaagde!

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau 30 jaar getrouwd

Cadeau 30 jaar getrouwd; een bijzondere mijlpaal!

jubileum van een werknemer

Hoe vier je het jubileum van een werknemer?