in

Geef jij een cadeau als…

cadeaus

Als ik heel eerlijk ben, ben ik best wel van de cadeaus. Het geven van cadeaus, het krijgen va cadeaus, het maakt mij niet zoveel uit haha. Maar ik merk wel tussen ouders onderling, dat er veel verschil is wanneer kinderen een cadeautje krijgen.

Goed rapport

Krijgen ze bij jou een cadeautje als ze een goed rapport hebben? Bij ons wel en met ‘goed’ is het vooral de bedoeling dat ze goed hun best hebben gedaan. Want dat is tenslotte het meest belangrijke! Vaak krijgen ze ook nog geld van de oma’s, en dat maakt het rapport krijgen toch weer wat leuker.

Geslaagd zwemdiploma

Hehe, geslaagd voor het zwemdiploma! Krijgen ze van jou een cadeau? Ook hier krijgen ze een cadeau van ons, want dit was vaak ook de motivator om ze uberhaubt te laten zwemmen. Het ging niet vanzelf, laten we het daar maar op houden. Dat het diploma gehaald is, dat is meer een cadeau voor de ouders hihi.

Tip; lees hier “Koop jij een cadeau als je niet naar een verjaardag kunt?”

Vakantie

Je hoort ook vaak dat kinderen een kado’tje krijgen als ze op vakantie gaan. Dit is bij mij wisselend. Als we op vakantie gaan en een lange reis voor de boeg hebben, dan krijgen ze sowieso iets voor in de auto. Niets groots, als ze maar even zoet zijn. In de vakantie mogen ze vaak ook wel iets uitkiezen van mij, een souvenirtje bijvoorbeeld. Oh, dat zijn dan toch weer cadeaus zeker…

Ziek/ prikje

Eerder schreef ik al over ‘schrikcadeaus‘… en ziek kan hier ook onder vallen. Van mij krijgen ze op zich geen cadeau als ze ‘gewoon’ ziek zijn, een griep bijvoorbeeld.
Als er wat meer aan de hand is, dan krijgen ze vaak wel iets. Bij een prik hoort een klein geschenk,  zoals een Donald Duck of een kleurboek. Bij een opname in het ziekenhuis geven wij wel echt iets om opgevrolijkt mee te worden. Een nieuwe knuffel of zo’n gave helium ballon. Ze vinden dat ook  echt leuk; en vaak gaan ze ook heeel lang mee.
Als ze weer wat opgeknapt zijn, maar toch ook nog ziek, dan is een LEGO setje ook een leuk cadeautje, als afleiding.

De dag dat andere broer/ zus jarig is

Die van mij schelen slechts 3 dagen, dus wij vieren het altijd samen. Maar je hoort vaak dat als het ene kind jarig is, dat het andere kind dan ook een cadeau krijgt. Van de ouders, opa en oma en soms nog van meer mensen!
Bij ons thuis werd dit vroeger niet gedaan, ik vind het niet zo nodig. Maar goed, die van mij pakken samen de cadeaus uit 🙂

Vertel eens; hoe ga jij hier mee om?!

 

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

5 redenen waarom jouw vriend cadeaus verdient

cadeau china

Kadogewoontes in China