in

Leuke weetjes over Valentijnsdag!

weetjes Valentijnsdag

Ruik je het al? Er hangt liefde in de lucht. Over een paar weken is het weer Valentijnsdag en wij kunnen niet wachten. Hoe ga jij je geliefde verrassen dit jaar? Met een bos rozen als Valentijnscadeau of ga je een grappige Snapchat sturen? Of ben je niet zo romantisch en laat de dag – op eigen risico – aan je voorbij kruipen? Valentijn hoeft echt niet zo commercieel te zijn als je denkt… wij geven je wat leuke feitjes!

Valentijn in Zuid-Korea

Voor je begint, hebben wij nog een weetje over Valentijnsdag voor je. Ook de Zuid-Koreanen vieren op 14 februari Valentijnsdag, maar dan op een geheel andere manier. Mannen krijgen chocolade van hun vrouwen. Omgekeerd krijgt de vrouwelijke geliefde snoep (zonder chocolade). Degenen die geen Valentijn hebben, bestellen in een authentiek Koreaans restaurant zwarte noedels om te rouwen.

Verwennen

Je geliefde extra aandacht geven en verwennen kan altijd, daarvoor hoef je niet te wachten op Valentijnsdag. Toch is het wereldwijd populaire om je geliefde op deze dag te verwennen. Ook worden er veel mensen ten huwelijk gevraagd of ze trouwen op deze speciale datum.

Ontstaan Valentijnsdag

Er gaat een bekende verhaal rond over hoe deze dag der liefde is ontstaan. Het begon met een Romeinse jongen genaamd Valentijn die een oogje had op de dochter van een gevangenbewaarder. Toen de jongen besloot om zich te bekeren tot het christendom brak de hel los, dit kon in die tijd namelijk absoluut niet. Voordat hij de doodstaf kreeg, had hij nog net de kans om een liefdesbriefje te geven waarop stond “van je valentijn”. Er zijn natuurlijk meer verklaringen waar de romeinen bij betrokken zijn.

Cadeautjes

Om een verras compleet te maken heb je leuke cadeautjes nodig bijvoorbeeld een ring, een bos bloemen, een knuffelbeer of chocolade. Het meest bekende cadeau op deze dag is een mooie, rode roos met een liefdesbrief erbij.

Romantisch dineren

Romantisch dineren met Valentijnsdag

romantische uitjes valentijnsdag

Romantische uitjes voor Valentijnsdag