in

Geef een klassiek kinderboek cadeau

klassiek kinderboek

Klassiek kinderboek; ook al komen er tegenwoordig heel veel nieuwe voorleesboeken uit, sommige klassieke voorleesboeken moet je gewoon hebben! Die zijn extra leuk zijn om voor te lezen, omdat je er zelf vroeger ook zoveel plezier van hebt gehad. Wij vertellen je graag over welke vier klassieke kinderboeken je zeker moet hebben; deze zijn dus altijd goed als geschenk!

Jip & Janneke

Jip & Janneke , wie kent ze niet! Zijn het nu broer en zus, neefje en nichtje of waren ze buurjongen en meisje? In ieder geval; ze beleven heel veel avonturen die nog steeds sprekend voor kleine kinderen zijn. Mijn zoontje genieten van de verhalen, al begrijpen ze niet waarom het bijzonder is dat ze een ritje in de auto mogen maken. Persoonlijk vind ik dat deze nostalgie de verhalen juist zo bijzonder maken. Ieder kind moet daarom wel een van de boeken van Jip & Janneke hebben, ook een heel leuk kraamcadeau.

Pluk van de Petteflet

Pluk zou je het neefje van Jip & Janneke kunnen noemen, aangezien hij dezelfde schrijver en tekenaar als Jip & Janneke heeft. Pluk is een jongen van tien die, in zijn rode kraanwagen, op zoek is naar een plek om te wonen. In het boek Pluk van de Petteflet beleeft samen met onder meer het meisje Aagje en de familie Stamper allerlei avonturen; waar de kinderen weer heerlijk van genieten! En ik ook, want ineens herinner ik mij alle avonturen weer. Een klassieker! Bijvoorbeeld een leuk cadeau voor jongens van 4 jaar!

Rupsje nooit genoeg

Het verhaal van Rupsje nooit genoeg is voor de kleinste, die heerlijk genieten van het vrolijke verhaal. Mijn zoontje van vier kent het verhaal helemaal uit zijn en vind het schitterend dat dat kleine rupsje zoveel eet. Inmiddels heb je ook van Rupsje nooit genoeg ook veel merchandise; leuk voor de kleinste!

De Gruffalo

Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht. En dat maakt het zo spannend! Heerlijk om die spanning bij de kleintjes te zien; genieten! Een mooie klassieker, de Gruffalo, echt een van de bekende kinderboeken van vroeger.

Wat is een klassieker?

Misschien vraag je je af, wat maakt een boek nu een klassieker? Persoonlijk vind ik het heerlijk als je weet dat je het boek van vroeger, maar eigenlijk de verhalen niet meer weet. Logisch, het is vaak wel een jaar of twintig geleden dat de je boeken voor het laatst las (of uit voorgelezen werd). Het voorlezen van een echt klassieker zorgt dat je het verhaal ineens weer helemaal weet… en je je zelf ook weer even kind voelt! Leuk als verjaardagscadeau, maar zeker ook als kraamcadeau idee.

Wat is jouw favoriete klassieker?

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

cadeau jongen 15 jaar

Ontdek de beste cadeaus voor stoere jongens van 15 jaar!

cadeau nieuw jaar

Cadeaus voor het nieuwe jaar!