in

Verjaardag vieren voor je echte verjaardag; brengt dat ongeluk?

Brengt het ongeluk om je verjaardag te vieren

Dit weekend vierde mijn oma haar 86ste verjaardag; wat een mooie leeftijd! Mijn oma heeft wat ‘grappige regels’ waar zij zich aan houdt bij het vieren van haar verjaardag; ik vertel je er graag over!

Deo volente

Vroeger vierde mijn oma haar verjaardag altijd thuis en alleen met de kroonverjaardagen gingen we met de familie uit eten. De laatste jaren viert mijn oma haar verjaardag eigenlijk niet meer thuis. Ze woont te klein voor alle visite en eigenlijk ziet ze het ook niet meer zitten om alle visite van een hapje en een drankje te voorzien. De uitnodiging stuurt ze vaak per post en op de uitnodiging staat dan ‘Ik vier mijn verjaardag D.V. 12 maart’. Vroeger wist ik natuurlijk niet wat dit betekende; D.V.
D.V. staat voor Deo volente, een Latijnse uitdrukking, die “zo God het wil” betekent. Met andere woorden, ze viert haar verjaardag 12 maart, zo God het wil. Want ze moet die datum natuurlijk nog wel ‘halen’.

Ongeluk op je verjaardag

Er zijn mensen die vinden dat het ongeluk brengt als je jouw verjaardag viert voor de echte datum dat je verjaard. In Rusland wordt het als ongelukkig beschouwd om je verjaardag voor de daadwerkelijke datum te vieren. Het bijgeloof zegt dat het vieren van een verjaardag te vroeg pech kan brengen, omdat het als het ‘uitnodigen van het lot’ wordt gezien.
Ook in sommige delen van Duitsland heerst het bijgeloof dat het ongeluk brengt om de verjaardag vooraf te vieren. Duitsers gebruiken zelfs een specifieke uitdrukking, “nicht vorfeiern”, wat betekent dat je iets niet voor de eigenlijke gelegenheid moet vieren.

Vrijdag de 13e

Dan gelijk nog iets anders, hoe ga jij om met vrijdag de 13e? Met de feestdagen bedoel ik dan? Kijk, als je de 13e geboren bent, in welke maand ook, dan ben je natuurlijk altijd wel een keer op vrijdag de 13e jarig. Daar heb je niet echt iets over te zeggen. Maar zou je ook op vrijdag de 13e een groot feest geven? Misschien zelfs gaan trouwen op die dag?

Trouwen op vrijdag de 13e

Vrienden van ons wel; die hadden er totaal geen probleem mee! Ze wilden voor de zomer trouwen en die vrijdag, de 13e dus, was eigenlijk nog de enige vrijdag die beschikbaar was. Geen probleem vonden ze; en ik denk dat ze gelijk hebben! Ze zijn inmiddels al ruim 12,5 jaar getrouwd!

Wat vind jij? Vier jij je verjaardag ook niet voor de daadwerkelijke verjaardag, omdat het anders ongeluk brengt?

Lees ook

Written by CadeauQueen Martine

Ik ben Martine, oprichtster van 123cadeauidee.nl en een ervaren cadeau deskundige. Sinds 2008, toen ik mijn eerste website lanceerde, ben ik bezig met het delen van mijn liefde voor leuke en originele cadeaus. Van het bedenken van unieke cadeau-ideeën tot het geven van deze cadeaus. Ze noemen mij niet voor niets CadeauQueen.

Mijn ervaring en liefde voor cadeaus gaat verder dan online. Samen met mijn man had ik jarenlang een winkel gespecialiseerd in LEGO, waar ik veel klanten heb geholpen met persoonlijke cadeautips.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau dat verrast en verblijdt, of naar de laatste trends en tips in de cadeauwereld:, je bent hier aan het juiste adres. Mijn blogs zijn een schat aan informatie en inspiratie voor cadeau-ideeën voor alle gelegenheden.

Volg mij voor de beste tips, trends en ideeën die jouw cadeaumomenten transformeren in onvergetelijke herinneringen.

vriendinnen

Vier ook eens Galentine’s Day

Dit zijn cadeautips voor vader voor iedere fase van zijn leven.

Cadeautips vader; voor iedere fase in zijn leven!