in

Verjaardag vieren voor je echte verjaardag; brengt dat ongeluk?

Dit weekend vierde mijn oma haar 86ste verjaardag; wat een mooie leeftijd! Mijn oma heeft wat ‘grappige regels’ waar zij zich aan houdt bij het vieren van haar verjaardag; ik vertel je er graag over!

Deo Volente

Vroeger vierde mijn oma haar verjaardag altijd thuis en alleen met de kroonverjaardagen gingen we met de familie uit eten. De laatste jaren viert mijn oma haar verjaardag eigenlijk niet meer thuis. Ze woont te klein voor alle visite en eigenlijk ziet ze het ook niet meer zitten om alle visite van een hapje en een drankje te voorzien. De uitnodiging stuurt ze vaak per post en op de uitnodiging staat dan ‘Ik vier mijn verjaardag D.V. 12 maart’. Vroeger wist ik natuurlijk niet wat dit betekende; D.V.
D.V. staat voor Deo volente, een Latijnse uitdrukking, die “zo God het wil” betekent. Met andere woorden, ze viert haar verjaardag 12 maart, zo God het wil. Want tenslotte moet ze nog jarig worden.

Verjaardag vieren na je verjaardag

Tegenwoordig worden verjaardagen vaak niet meer op de dag zelf gevierd, maar in het weekend. Logisch, want bijvoorbeeld op een maandag zijn de meeste mensen aan het werk of zitten de kinderen op school. Het is dan handiger om een verjaardag in het weekend te vieren; dan kunnen mensen ook wat langer blijven. Volgens mijn oma brengt het alleen ongeluk om je verjaardag te vieren voordat je daadwerkelijk jarig bent geweest! Stel; mijn oma is maandag 7 maart jarig, dan viert ze het dus niet in het weekend ervoor. Ze viert haar verjaardag dan pas in het weekend erna, want anders brengt het ongeluk!

Cadeau voor oma

Oh, wat vind ik het altijd moeilijk om een cadeau voor mijn oma te verzinnen! Veel dingen vind ze niet nodig en dan vallen er al veel dingen al af. Daarom vraag ik altijd wat zij voor haar verjaardag wil en meestal weet ze het wel! Dit jaar wilde ze een adresboekje; en dat hebben we dus ook gegeven.

Wat vind jij? Vier jij je verjaardag ook niet voor de daadwerkelijke verjaardag, omdat het anders ongeluk brengt?

274086928 292153696234709 4760799946815647322 n 150x150 - Win een verrassingspakket voor jongens

Win een verrassingspakket voor jongens

Cadeau jongen