in

Verjaardag vieren voor je echte verjaardag; brengt dat ongeluk?

Brengt het ongeluk om je verjaardag te vieren

Dit weekend vierde mijn oma haar 86ste verjaardag; wat een mooie leeftijd! Mijn oma heeft wat ‘grappige regels’ waar zij zich aan houdt bij het vieren van haar verjaardag; ik vertel je er graag over!

Deo volente

Vroeger vierde mijn oma haar verjaardag altijd thuis en alleen met de kroonverjaardagen gingen we met de familie uit eten. De laatste jaren viert mijn oma haar verjaardag eigenlijk niet meer thuis. Ze woont te klein voor alle visite en eigenlijk ziet ze het ook niet meer zitten om alle visite van een hapje en een drankje te voorzien. De uitnodiging stuurt ze vaak per post en op de uitnodiging staat dan ‘Ik vier mijn verjaardag D.V. 12 maart’. Vroeger wist ik natuurlijk niet wat dit betekende; D.V.
D.V. staat voor Deo volente, een Latijnse uitdrukking, die “zo God het wil” betekent. Met andere woorden, ze viert haar verjaardag 12 maart, zo God het wil. Want ze moet die datum natuurlijk nog wel ‘halen’.

Vrijdag de 13e

Dan gelijk nog iets anders, hoe ga jij om met vrijdag de 13e? Met de feestdagen bedoel ik dan? Kijk, als je de 13e geboren bent, in welke maand ook, dan ben je natuurlijk altijd wel een keer op vrijdag de 13e jarig. Daar heb je niet echt iets over te zeggen. Maar zou je ook op vrijdag de 13e een groot feest geven? Misschien zelfs gaan trouwen op die dag?

Trouwen op vrijdag de 13e

Vrienden van ons wel; die hadden er totaal geen probleem mee! Ze wilden voor de zomer trouwen en die vrijdag, de 13e dus, was eigenlijk nog de enige vrijdag die beschikbaar was. Geen probleem vonden ze; en ik denk dat ze gelijk hebben! Ze zijn inmiddels al ruim 12,5 jaar getrouwd!

Wat vind jij? Vier jij je verjaardag ook niet voor de daadwerkelijke verjaardag, omdat het anders ongeluk brengt?

Lees ook

vriendinnen

Vier ook eens Galentine’s Day

Cadeau voor kinderen