in

Vroeger was ik de coolste tante…

tante boek

Tot een jaar of vijf geleden, was ik best een leuke tante, al zeg ik het zelf! Ik kocht de leukste kado’s; had alle tijd voor ze en ze mochten altijd komen logeren! Ik had het ‘tanteboek ’ nog nooit gelezen (omdat het helaas nog niet bestond), maar ik denk dat ik best in aanmerking zou komen voor het predicaat ‘coole tante’.

Coole tante

Geloof je mij niet? Wat kan ik doen om jullie te overtuigen? Oké, mijn sterkste punt was natuurlijk het verwennen van mijn neefjes en nichtjes! En waarom niet? Ik hoefde ze tenslotte niet op te voeden! Slechte grapjes leren, geweldig toch! Logeren bij tante Martine (oké en oom Leo) was natuurlijk ook een feest; we gingen altijd wat leuks doen, inclusief een etentje bij McDonalds en een kadootje (of 3). Het voorlezen van verhaaltjes vond ik zelf ook een feest; ik zorgde er stiekem wel voor dat ik alleen boekjes in huis had die ik zelf leuk vond.

Vooroordelen

Oh ja, ik had eigenlijk ook best een grote mond. Hoewel ik natuurlijk de liefste neefjes en nichtjes heb, zijn ze natuurlijk niet perfect. En mijn kinderen zouden nooit zo brutaal worden en zomaar aan een oom of tante vragen of ze een snoepje mochten. Ook rennen in het winkelcentrum, not done! En eten met hun handen, nee, dat hoort niet. Ja, ik zou het allemaal anders doen!

Waar ging het mis?

Dus… waar ging het mis? Eigenlijk is het heel eenvoudig; ik werd zelf moeder! Opeens besefte ik mij dat al die leuke kado’s die ik mijn neefjes en nichtjes gaf, best vervelend waren. Die geluidjes zijn nog best grappig voor een vijf minuten, maar daarna… Ineens begreep ik de verveelde gezichten van alle papa’s en mama’s!
En het op bed leggen van een neefje of nichtje is ook een stuk minder leuk als je je eigen koters iedere dag al op bed moet leggen. Om het over die brutaliteit maar niet te hebben, echt… ik neem al mijn woorden terug!

Mooiste kado!

Voor mijn neefjes en nichtjes ben ik inmiddels dus wel een andere tante geworden; een tante die liever ook geen speeltjes met geluid meer geeft en een die ook heel streng kan optreden. Ik denk trouwens dat ik nog wel steeds een hele coole tante ben, want ik heb ze namelijk wel twee andere kado’s gegeven; die echt onbetaalbaar zijn! Twee neefjes: speelkameraadjes en vriendjes! Ik vind het heerlijk om te zien dat mijn zoontjes onafscheidelijk zijn van hun neefjes en nichtjes, al hebben ze natuurlijk hun voorkeuren. Ik ga er maar vanuit dat er geen speelgoed is dat daar tegenop kan!

Mijn advies trouwens voor iedereen die binnenkort tante wordt of net tante is? Lees de do’s en don’ts in Tanteboek en trek je verder lekker niets aan!

Lees ook deze blogs van Cadeau Queen Martine

Verjaardagscadeau; voor wie zoek jij er een?

7 redenen waarom wij verjaardagen geweldig vinden

124368928 3436560226430265 8689578165840286770 o

Sinterklaasbloghop